9-1-sychnes-vlaves-pou-patheni-to-plintirio

9 + 1 συχνές βλάβες που παθαίνει το πλυντήριο

Το πλυντήριο είναι μια πολύτιμη συσκευή για την καθημερινότητα μας και η Επισκευές Πλυντηρίων Αθήνα φροντίζει για την ομαλή λειτουργία του. Μπορεί να μην είναι λαμπερά, αλλά είναι απίστευτα χρήσιμα. Στην πραγματικότητα, συχνά δεν θα παρατηρήσετε πόσο χρήσιμο είναι ένα πλυντήριο ρούχων έως ότου σταματήσει ξαφνικά να λειτουργεί.

Τα πλυντήρια είναι σίγουρα ανθεκτικά μηχανήματα, αλλά όπως όλες οι ηλεκτρικές συσκευές, δεν είναι απαλλαγμένα από σφάλματα. Ευτυχώς με τον χρήσιμο οδηγό μας, θα γνωρίζετε ακριβώς τι πρέπει να προσέξετε και ίσως να μπορείτε να επιλύσετε τυχόν προβλήματα προτού εξελιχθούν σε πιο σοβαρά προβλήματα. Λοιπόν, χωρίς άλλη παραλλαγή ας δούμε 9 + 1 συχνές βλάβες που παθαίνει ένα πλυντήριο και πρέπει να προσέξετε!

1. Το πλυντήριο μετακινείται

Τα περισσότερα πλυντήρια δονούνται σε κάποιο βαθμό, αλλά αν παρατηρήσετε μια ξαφνική αύξηση στη δόνηση των πλυντηρίων σας ή φαίνεται σαν να αναπηδά, τότε μην πανικοβληθείτε καθώς είναι ένα κοινό πρόβλημα. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι το πλυντήριο σας δεν είναι σε σταθερό δάπεδο ή επειδή τα αμορτισέρ έχουν αποσυνδεθεί από το πλαίσιο του πλυντηρίου.

2. Το πλυντήριο είναι πολύ θορυβώδες

Τα πλυντήρια κάνουν θόρυβο όταν λειτουργούν, αλλά αν παρατηρήσετε μια ξαφνική αύξηση του ήχου, τότε υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες. Τις περισσότερες φορές συμβαίνει επειδή κάποια ρούχα που έχουν νομίσματα στις τσέπες έχουν τοποθετηθεί κατά λάθος στο πλυντήριο με τα ρούχα σας.

Εάν δεν συμβαίνει τότε θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι έχει κολλήσει κάτι στον κάδο του πλυντηρίου. Εάν το πλυντήριο σας έχει τη δυνατότητα αφαίρεσης του κάδου τότε θα μπορείτε να κοιτάξετε γύρω από τον κάδο για έλεγχο. Εάν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, τότε μπορείτε να έχετε πρόσβαση χρησιμοποιώντας την τρύπα του θερμαντήρα.

3. Τα ρούχα σκίζονται μετά το πλύσιμο

Κανείς δεν θέλει να δει τα ρούχα του να καταστρέφονται κατά τη διάρκεια ενός κύκλου πλύσης, έτσι; Αλλά αν το βιώσετε αυτό, μην πανικοβληθείτε, επειδή ίσως μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα, ώστε να μην συμβεί ξανά. Όπως πολλά προβλήματα με το πλυντήριο ρούχων, τα ρούχα μπορεί να είναι σχισμένα εξαιτίας του ότι πιάνονται ξένα αντικείμενα στον κάδο του πλυντηρίου. Επομένως, ελέγξτε το, προσεκτικά για να δείτε εάν υπάρχουν ξένα αντικείμενα που πρέπει να αφαιρεθούν.

4. Ακατάλληλη ή αργή διαδικασία στραγγίσματος

Εάν το πλυντήριο σας αρχίσει ξαφνικά να στραγγίζει αργά και αρχίσετε να βρίσκετε νερό που έχει απομείνει στο μηχάνημα μετά από έναν κύκλο πλυσίματος, τότε μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρό όσο φαίνεται. Απλώς ελέγξτε το φίλτρο και δείτε αν υπάρχουν περιττά αντικείμενα. Θυμηθείτε να κάνετε τακτικούς ελέγχους στο φίλτρο για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει συσσώρευση βρωμιάς.

9-1-sychnes-vlaves-pou-patheni-to-plintirio

5. Το πλυντήριο μου δεν περιστρέφεται

Ενώ το πλυντήριο σας που δεν μπορεί να περιστραφεί μπορεί να είναι ένδειξη προβλημάτων κινητήρα ή πιο σοβαρών προβλημάτων, μπορεί επίσης να είναι και ένα απλό, εύκολο στην επίλυση πρόβλημα. Εάν το πλυντήριο σας μεταφέρει φορτίο που είναι πολύ μεγάλο ή πολύ μικρό, τότε ενδέχεται να μην μπορεί περιστραφεί.

Επομένως, δοκιμάστε να ρυθμίσετε εκ νέου το φορτίο σας και δοκιμάστε ξανά, πολλά σύγχρονα πλυντήρια θα περιστραφούν κανονικά μόνο όταν φτάσουν σε ένα συγκεκριμένο βάρος. Άρα, πρέπει πάντα να ελέγχετε την ποσότητα των ρούχων που πλένετε κάθε φορά. Τα πιο παλιά μοντέλα πλυντηρίων δεν μπορούν να επεξεργαστούν μεγάλο όγκο ρούχων, έχουν συνήθως κιλών που αναγράφει το εγχειρίδιο του εκάστοτε πλυντηρίου.

6. Δεν υπάρχει νερό στο πλυντήριο

Η θέα του πλυντηρίου σας που δεν γεμίζει με νερό σίγουρα θα προκαλέσει κάποιο άγχος, αλλά μπορεί να είναι ένα ήσσονος σημασίας πρόβλημα που μπορεί να επιλυθεί χωρίς τη βοήθεια ενός τεχνικού πλυντηρίων. Αυτό συνήθως προκαλείται από έναν βουλωμένο ή τσακισμένο σωλήνα, οπότε απλώς ελέγξτε ξανά για να βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρός και δεν έχει υποστεί ζημιά με οποιονδήποτε τρόπο.

Αν δεν μπορείτε να επιδιορθώσετε μόνοι σας το συγκεκριμένο πρόβλημα ή κάποιο άλλο που αναφέρεται στο παρόν άρθρο, επικοινωνήστε με έναν τεχνικό της Επισκευές Πλυντηρίων Αθήνα.

7. Η πόρτα δεν ανοίγει

Η πόρτα του πλυντηρίου ρούχων έχει σχεδιαστεί για να είναι αεροστεγής, οπότε όταν αντιμετωπίζετε μια πόρτα πλυντηρίου που δεν ανοίγει, μπορεί να αισθάνεστε σαν να προσπαθείτε να ανοίξετε ένα θησαυροφυλάκιο τράπεζας. Ευτυχώς, η επίλυση του προβλήματος μπορεί να μην είναι πολύ δύσκολη. Εάν υπάρχει ακόμα νερό στο πλυντήριο σας, τότε πρέπει απλώς να ρυθμίσετε ξανά το πλυντήριο σας για να το αποστραγγίσετε.

Τα πλυντήρια δεν θα ανοίξουν εάν το νερό εξακολουθεί να ανιχνεύεται στο μηχάνημα, οπότε η απλή ρύθμιση σε άλλο κύκλο πλυσίματος μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Φροντίστε να ελέγξετε και το φίλτρο και να το στραγγίξετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα εκεί.

8. Το πλυντήριο μυρίζει άσχημα όταν το χρησιμοποιείτε

Αυτό μπορεί να μην φαίνεται σαν ένα σοβαρό πρόβλημα, αλλά ένα δύσοσμο πλυντήριο μπορεί να καταστρέψει ολόκληρο τον σκοπό του καθαρισμού των ρούχων σας και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα, όπως διάβρωση. Ευτυχώς, είναι πολύ εύκολο να επιλυθεί στις περισσότερες περιπτώσεις, τα δύσοσμα πλυντήρια συνήθως προκαλούνται λόγω κρύων πλυσίματος και ακατάλληλων υγρών απορρυπαντικών.

Μαζί αυτά τα δύο δεν είναι ένας καλός συνδυασμός και μπορούν να οδηγήσουν σε συσσώρευση βακτηρίων και βρωμιάς, οπότε αν το αντιμετωπίζετε Αυτό το πρόβλημα αλλάζει τις συνήθειες πλύσης. Οι ζεστές πλύσεις μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση αυτού του προβλήματος και θα πρέπει επίσης να εκτελείτε περιστασιακό πλύσιμο συντήρησης. Αν δεν μπορείτε, εμπιστευτείτε έναν τεχνικό της εταιρείας μας για τη συντήρηση του πλυντηρίου σας.

9-1-συχνές-βλάβες-που-παθαίνει-το-πλυντήριο

9. Το πλυντήριο δεν ενεργοποιείται

Εάν το πλυντήριο απλώς ξαφνικά σταματήσει να λειτουργεί, μην πανικοβληθείτε αμέσως, ίσως είναι εύκολο να το διορθώσετε! Ελέγξτε τις πρίζες και την ασφάλεια, θα μπορούσε να είναι τόσο απλή όσο το άνοιγμα ενός διακόπτη ή η αλλαγή της ασφάλειας. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δώσετε στο πλυντήριο σας χρόνο να κρυώσει, εάν έχετε χρησιμοποιήσει το πλυντήριο σας πολύ σε ένα μικρό χρονικό διάστημα που μπορεί να έχει υπερθερμανθεί.

+1. Το πλυντήριο δεν αδειάζει τα νερά

Αφήσαμε το πιο σοβαρό πρόβλημα για το τέλος. Ένα πλυντήριο που δεν αδειάζει τα νερά είναι ένα κοινό πρόβλημα, αλλά είναι επίσης εύκολο να επιδιορθωθεί. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό το πρόβλημα προκαλείται από έναν βουλωμένο σωλήνα πλυντηρίου, θα πρέπει να τραβήξετε το μηχάνημά σας για να αποσυνδέσετε τον εύκαμπτο σωλήνα και στη συνέχεια να ρίξετε το νερό. Μπορεί να είναι ακατάστατο έργο, αλλά συνήθως είναι ένα εύκολο πρόβλημα να επιλυθεί, θα πρέπει επίσης να ελέγξετε για τυχόν μπλοκ και να βεβαιωθείτε ότι τα φίλτρα σας είναι επίσης καθαρά.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εάν το πλυντήριο σας δεν καθαρίζει τα ρούχα σας όπως παλιά ή συνεχίζετε να βρίσκετε διαρροές μετά από κάθε κύκλο, πλυσίματα μην αγνοείτε τα σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά με το μηχάνημά σας. Ορισμένα προβλήματα στο πλυντήριο μπορούν να λυθούν πολύ εύκολα χρησιμοποιώντας μερικά εργαλεία ή ακόμα και με ένα σφίξιμο ενός σωλήνα, ενώ άλλα μπορεί να χρειάζονται τη δουλειά ενός επαγγελματία. Εάν το πλυντήριο σας περνάει το μεγαλύτερο διάστημα χαλασμένο και να έχει ανάγκη την επισκευή από ότι πλένει τα ρούχα σας, ίσως είναι καιρός να αγοράσετε ένα καινούργιο πλυντήριο.

Ελπίζουμε να βρείτε χρήσιμο τον οδηγό αναγνώρισης προβλημάτων, αλλά εάν δεν μπορείτε να επιλύσετε μόνοι σας το πρόβλημα, επικοινωνήστε με τους τεχνικούς επισκευής πλυντηρίων της Επισκευές Πλυντηρίων Αθήνα και ζητήστε μια προσφορά. Θα χαρούμε πολύ να σας βοηθήσουμε όποτε μας χρειαστείτε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Shares